← Overzicht
8.6.2024

Dematra ontvangt een van de eerste BREEAM Outstanding In-Use certificeringen in logistiek!

De site Souverainestraat 27 in Kruisem heeft een BREAM OUTSTANDING In-Use certificaat behaald. Hiermee is Dematra pas de tweede logistieke speler in België die momenteel in het bezit is van deze prestigieuze certificering. Geert De Jaeger, CEO van Dematra, benadrukte het onverwachte concurrentievoordeel dat deze certificering met zich meebrengt. "Deze certificering geeft ons een voorsprong wanneer we praten met multinationale voedingsbedrijven."

De site Souverainestraat 27 in Kruisem heeft een BREAM OUTSTANDING In-Use certificaat behaald. Hiermee is Dematra pas de tweede logistieke speler in Belgie die momenteel in het bezit is van deze prestigieuze certificering.

Geert De Jaeger, CEO van Dematra, benadrukte het onverwachte concurrentievoordeel dat deze certificering met zich meebrengt: "Deze certificering geeft ons een voorsprong wanner we praten met multinationale voedingsbedrijven. Onze logistieke diensten zijn nu beter afgestemd op hun duurzaamheidsstrategie."

De certificering is vooral te danken an het innovative ontwerp en de hoge mate van automatisering: "We hebben de voetafdruk voor de opslag en verwerking van 80.000 pallets met een factor 6 verkleind omdat het gebouw 46 meter hoog is met 15 verdiepingen binnenin. Dankzij geautomatiseerde shuttles kunnen we tot 12.000 pallets per dag verplaatsen", voegt Geert toe.

"Deze certificering geeft ons een voorsprong wanneer we praten met multinationale voedingsbedrijven. Onze logistieke diensten zijn nu beter afgestemd op hun duurzaamheidsstrategie."

– Geert De Jaeger, CEO van Dematra

In de wereld van vandaag, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is BREEAM uitgegroeid tot 's werelds toonaangevende methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van projecten, waaronder die in de logistieke sector. Er is en groeiend bewustzijn in de sector dat, aangezien logistieke gebouwen vaak worden gebouwd op grote greenfield percelen, het crucial is om de impact op het milieu te minimaliseren en positive resultaten te creèren.

De hoge score van Dematra weerspiegelt het potentieel om logistieke gebouwen te transformeren in energie-efficiënte krachtpatsers, die de weg vrijmaken voor een groenere toekomst.

Met dank aan a154 architecten - Movu Robotics - Ceratec - Alheembouw NV - Baltisse Real Estate

Bron:
Deel:
Dematra offices
Nazareth